Η φωτογραφία μου
Σε μια πόλη όπου, η έννοια της πολιτικής σχετίζεται άμεσα με "βόλεμα στο δημόσιο", η πολιτική σκέψη αρχίζει και τελειώνει με "ποιός απ τους δυο έφαγε τα περισσότερα", η πολιτική πράξη ταυτίζεται με παραλληρητικές ιδέες εθνικού μεγαλείου, μια πρωτοβουλία πολιτών αρθρώνει τον αντι-λογο της στη συλλογική αποχαύνωση. Πήραμε λοιπόν την απόφαση, ένα ετερογενές σύνολο από ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων και ηλικίας, αλλά με κοινές ανησυχίες και ενδιαφέρον για έκφραση και δράση, να παρέμβουμε στην μονότονη καθημερινότητα της πόλης και να της δώσουμε χρώμα: Αλληλεγγύης κι αυτοοργάνωσης γιατί δε πιστεύουμε σε σωτήρες και εκπροσώπους αλλά στην κοινή συμετοχή όλων, Αντιφασιστικό γιατί η κοινωνική αδικία και η φτώχεια ωθούν όλο και περισσότερο κόσμο σε απάνθρωπες ιδέες μίσους, Αντιμιλιταριστικό γιατί ο μιλιταρισμός είναι το σύμβολο του θανατου και της εξουσίας, Αντιρατσιστικό & Αντισεξιστικό γιατί είναι και τα 2 όψεις του ίδιου φασιστικού νομίσματος, Αντικαπιταλιστικό γιατί ο καπιταλισμός ευθύνεται για την οικονομική, περιβαντολογική και κοινωνική καταστροφή όλου του κόσμου.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

Ο φασισμός στις μέρες μας καλπάζει.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων με τις ευλογίες του κράτους και της αστυνομίας, χρήση της δημόσιας υγείας για λόγους δημόσιας τάξης (με πρόσφατα παραδείγματα τα περί υγειονομικών βομβών και τις διώξεις των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών), ΜΑΤ στη Χαλυβουργία που μας θυμίζει τη στρατιωτικοποίηση της εργασίας της εποχής του Χίτλερ, κυνήγια κατά των μεταναστών & των ρομά από παρακρατικές νεοναζιστικές ομάδες (που πλέον έχουν αποκτήσει και κοινοβουλευτική υπόσταση) παρέα με την αστυνομία.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι περισσεύουμε και το κράτος καλείται να μας ελέγχει, να μας καταγράφει, να μας καταστέλλει. Απόρροια αυτού είναι να ξεκινά με τους πιο αποκλεισμένους και στενεύοντας τον κλοιό να έρχεται πάνω σε όσους νομίζουν ότι δεν θα πληγούν ή ότι δεν τους αφορά, ΜΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Αργά ή γρήγορα όμως, όλοι εμείς που περισσεύουμε ή εθελοτυφλούμε μέσα στις εξατομικευμένες μας ζωές, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την κρατική ή παρακρατική διαχείριση αυτής της κατάστασης. Θα βρεθούμε με την εργασία μας υποτιμημένη, τη ζωή μας υποτιμημένη.
Τότε όπως και τώρα, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην απάθεια (για δες για τι πράγματα τσακώνονται, εγώ δεν είμαι με κανέναν, εγώ και τα παιδάκια μου να’μαστε καλά, δουλίτσα με 300 ευρώ, ε και τι να κάνουμε...) ανάμεσα στο να γίνουμε ρουφιάνοι και παρακρατικοί (όργανα καταστολής, ελεγκτές, προϊστάμενοι, σεκιουριτάδες, πληροφοριοδότες, απεργοσπάστες, (ταγματ)ασφαλίτες, επιστάτες κι άλλα τέτοια ωραία) ή να οργανώσουμε τις ταξικές μας αντιστάσεις δημιουργώντας αντιφασιστικούς πυρήνες, οριζόντιες δομές και σχέσεις αλληλεγγύης, απέναντι σε ότι μας ετοιμάζουν: μισθούς πείνας, φτωχοκομεία αντί νοσοκομείων, καταστολή, στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλοδαπών εργατών που εκδιώχθηκαν απ’τον τόπο τους με την ευγενική υποστήριξη μεταξύ άλλων δυτικών και του ελληνικού κράτους...
Βάση των παραπάνω καλούμε σε προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Αγέλη Των Λευκών Λύκων» (Εξάντας) που περιγράφει την άνοδο του φασισμού στη Ρωσία. Θα γίνει κουβέντα γύρω από το πως αυτά τα φαινόμενα σχετίζονται με τη δική μας πραγματικότητα και πως μπορούμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ να τα αντιμετωπίσουμε, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 09/08 στης 19:00.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΜΑΣ



1 σχόλιο:

  1. Οι 400 απεργοι πεινας του στρ.συγκεντρωσης τι γινονται ,ξερει κανεις;

    Δεν διαβαζω τπτ στο ιντιμιντια για το θεμα-εκει το πρωτοειδα .
    Ελπιζω να μην κανουν την παπια καποιες στη ξανθη επειδη ειναι ανδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή