Η φωτογραφία μου
Σε μια πόλη όπου, η έννοια της πολιτικής σχετίζεται άμεσα με "βόλεμα στο δημόσιο", η πολιτική σκέψη αρχίζει και τελειώνει με "ποιός απ τους δυο έφαγε τα περισσότερα", η πολιτική πράξη ταυτίζεται με παραλληρητικές ιδέες εθνικού μεγαλείου, μια πρωτοβουλία πολιτών αρθρώνει τον αντι-λογο της στη συλλογική αποχαύνωση. Πήραμε λοιπόν την απόφαση, ένα ετερογενές σύνολο από ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων και ηλικίας, αλλά με κοινές ανησυχίες και ενδιαφέρον για έκφραση και δράση, να παρέμβουμε στην μονότονη καθημερινότητα της πόλης και να της δώσουμε χρώμα: Αλληλεγγύης κι αυτοοργάνωσης γιατί δε πιστεύουμε σε σωτήρες και εκπροσώπους αλλά στην κοινή συμετοχή όλων, Αντιφασιστικό γιατί η κοινωνική αδικία και η φτώχεια ωθούν όλο και περισσότερο κόσμο σε απάνθρωπες ιδέες μίσους, Αντιμιλιταριστικό γιατί ο μιλιταρισμός είναι το σύμβολο του θανατου και της εξουσίας, Αντιρατσιστικό & Αντισεξιστικό γιατί είναι και τα 2 όψεις του ίδιου φασιστικού νομίσματος, Αντικαπιταλιστικό γιατί ο καπιταλισμός ευθύνεται για την οικονομική, περιβαντολογική και κοινωνική καταστροφή όλου του κόσμου.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Απεργία Πείνας Μεταναστών
Σήμερα, 25/01/2011 αρχίζει η μαζικότερη απεργία πείνας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, από 300 μετανάστες που ζητάνε μια αξιοπρεπή ζωή. 
Η απεργία θα λάβει χώρα στη Νομική Σχολή στην Αθήνα και στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. 
Δεν είναι μόνοι τους, είμαστε μαζί τους.
Νομιμοποίηση χωρίς προυποθέσεις όλων των μεταναστών/τριων – Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες.
 Εδώ μπορείτε να βρείτε το κείμενο της συνέλευσης των απεργών, της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, καθώς κι άλλα κείμενα κι εξελίξεις.

1 σχόλιο:

  1. δε ξερετε ποσο λειπατε απο τη δραμα τοσο καιρο..... ελπιζω να συνεχισετε. θα επρεπε ομως να δωσετε μεγαλυτερη εκταση στο περιστατικο με το συνθημα στο δικαστηριο. ας ελπισουμε η απεργια πεινας να καταληξει σε μια μεγαλη νικη, δυστυχως καποιοι δε καταλαβαινουν ποση σημασια εχει.
    ενας ξενιτεμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή